Koristimo kolačiće. Ukoliko nastavite korišćenje web stranice, saglasni ste sa korišćenjem kolačića. Pročitajte politiku o kolačićima.

USLOVI KORIŠTENJA

Na osnovu Zakona o zaštiti potrošača u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 6/2012, 63/2014 i 18/2017), SysTeh doo u okviru koje posluje internet prodavnica www.sportdepot.ba sa adresom: I krajiškog korpusa 50, 78000 Banja Luka, Tel: +387 51 263 445, PIB: 404521920007, Matični broj: 11186386, Broj računa: 1941060244600192 ProCredit banka, E-mail: [email protected], vam omogućava korištenje usluga i sadržaja svog portala u skladu sa dole navedenim USLOVIMA KORIŠTENJA. Uslovi korištenja se primjenjuju na sve sadržaje i usluge sajta www.sportdepot.ba. Smatra se da su korisnici upoznati sa ovim uslovima ukoliko koriste bilo koji dio portala, kao i da prihvataju korištenje sadržaja ovog portala isključivo za ličnu upotrebu i na sopstvenu odgovornost.

Poštovani korisnici sajta i cijenjeni kupci, molimo Vas da prije korištenja naših usluga, pažljivo pročitate sljedeće uslove. Svaka posjeta našem sajtu, kao i kupovina, znači da ste ove uslove pročitali i da se slažete sa njima u potpunosti. Ukoliko su navedeni uslovi korištenja za Vas neprihvatljivi, molimo Vas da ne koristite ovu prezentaciju I ovaj vid kupovine.

Želimo Vam dobrodošlicu na sajt www.sportdepot.ba.

VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA KUPCE
Prodaja robe putem internet sajta www.sportdepot.ba obavlja se u okviru registrovanih djelatnosti privrednog društava SysTeh d.o.o., Banja Luka. Na sajtu www.sportdepot.ba. Iskazana su osnovna obilježja robe.

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (Službeni glasnik RS, br. 6/2012, 63/2014, 62/2014, 6/2016, 18/2017, 44/2018 I dr.zakoni), kupovina preko naše prodajne internet stranice www.sportdepot.ba smatra se prodajom na daljinu. Roba koja se prodaje putem internet sajta www.sportdepot.ba posjeduje svojstva potrebna za redovnu upotrebu te vrste robe u skladu sa njenom namjenom koja je definisana u Deklaraciji.

Prodajna cijena robe naznačena je uz svaki artikal i iskazana je sa uračunatim PDV-om.

Usluga isporuke robe definisana je iskazanim cjenovnikom.

Robu isporučujemo kurirskom službom koja sve gabaritne pošiljke dostavlja do prvog istovarnog mjesta kao npr.ulaz u zgradu ( ovde se prvenstveno misli na sprave za fitnes i teže pošiljke), te je kupac dužan da obezbjedi pomoć pri istovaru, odnosno dopremanju pošiljke u svoj stan/kuću.

Rok za potvrdu porudžbina od strane SysTeh-a je 2 radna dana od prijema porudžbine putem sajta www.sportdepot.ba.

Standardna isporuka za kupce na teritoriji BiH je u roku od 5 radnih dana osim za proizvode koji su iz uvoza (trenutno nisu raspoloživi) –rok isporuke je maksimalno 10 radnih dana. Moguće je da za vrijeme velikih sezonskih rasprodaja ovi rokovi budu duži ali ne više od 10 radnih dana za raspoloživu robu i 15 radnih dana za robu iz uvoza.

Kupljenu robu isporučujemo putem kurirske službe Euroexpress, po sljedećem cjenovniku:

Težina paketa do 10 kg 10 KM
Težina paketa od 10-20 kg 13 KM
Težina paketa od 20-30 kg 20 KM
Težina paketa od 30-40 kg 25 KM
Težina paketa od 40-50 kg 32 KM
Težina paketa od 50-60 kg 39 KM
Težina paketa od 60-70 kg 45 KM
Težina paketa od 70-80 kg 52 KM
Težina paketa od 80-90 kg 59 KM
Težina paketa od 90- 100 kg 65 KM
Za težine do 300 kg dostava je 105 KM

PLAĆANJE:
Pouzećem - roba se isporučuje na adresu kupca a plaćanje je isključivo u gotovini, službi koja vrši isporuku robe. Račun šaljemo na email iz porudžbine u PDF-formatu.

Virmanom - pravna lica nakon poslate Internet narudžbenice dobijaju predračun na osnovu koga vrše plaćanje a potom se organizuje isporuka.

Mogućnost kupovine robe uz posebne cijenovne pogodnosti i∕ili uz posebne prodajne podsticaje (akcijska prodaja), obavlja se u skladu sa uslovima koji su objavljeni na internet sajtu www.sportdepot.ba;

Potrošač prilikom kreiranja porudžbenice pritiskom na taster POTVRDI PORUDŽBINU preuzima obavezu plaćanja naručene robe.

Ako u slučaju prijema robe potrošač istu ne želi da zadrži, ima pravo na odustanak ugovora i povraćaj sredstava u visini plaćene kupoprodajne cijene za predmetnu robu, u roku od 15 dana na način kako je to definisano u dijelu POVRAT ROBE I REFUNDACIJA SREDSTAVA

Za robu koja je poručena putem ONLINE prodavnice potrošač ima pravo da izjavi reklamaciju na već korišćen proizvod, na način koji je definisan za robu kupljenu putem ONLINE prodavnice. Način i postupak izjavljivanja reklamacije možete pronaći u dijelu REKLAMACIJE

GARANCIJA
Garantni rok počinje danom prodaje artikla, koji se unosi u garantni list i ovjerava pečatom i potpisom prodavca.

Da bi se izbjegli nesporazumi, dužnost kupca je da prilikom isporuke izvrši pregled primljenog artikla i da ukaže na eventualna mehanička oštećenja. U tom slučaju će artikal biti zamjenjen.

Kupac gubi pravo na garanciju ako kvar izazove nepridržavanjem datih uputstava za upotrebu i ako su na artiklu vršene bilo kakve popravke od strane neovlašćenih lica, odnosno ako se ne pridržava garantnih uslova dobijenih uz artikal.

MONTAŽU sprava kupljenih na našem sajtu montirate sami uz dobijeno uputstvo o montaži.
Sportdepot.ba ima autorska prava na sve sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Sportdepot.ba može revidirati ove Uslove bilo kada, ažuriranjem ovog dokumenta. Povremeno posjećujte ovu stranicu da biste pregledali Uslove koji trenutno važe, zato što su oni za vas obavezujući.

MATERIJAL KOJI PROSLJEĐUJE KORISNIK (komentari i drugi sadržaji)
Lični podaci koje proslijedite sajtu www.sportdepot.ba u svrhu dobijanja proizvoda biće tretirane u skladu sa našim dokumentom o zaštiti privatnosti na mreži. Zabranjeno je slanje ili prenošenje na ovu lokaciju ili sa nje bilo kojih nezakonitih, prijetećih, uvrjedljivih, klevetničkih, pornografskih ili drugih materijala koji su u suprotnosti s bilo kojim zakonom.

SysTeh doo na svojoj web stranici ali I na društvenim mrežama ( FB) ne želi od vas da prima povjerljive ili druge informacije kojima ne može slobodno da raspolaže. Svi materijali, informacije ili druga saopštenja koja prenosite ili šaljete na ovu lokaciju neće se smatrati povjerljivim i onima kojima se ne može slobodno raspolagati. Sportdepot.ba nema nikakve obaveze prema ovim saopštenjima. Naši zaposleni mogu da kopiraju, otkrivaju, distribuiraju, primjenjuju ili na drugi način koriste saopštenja i sve podatke, slike, zvukove, tekst i sve ostale materijale u njima sadržane za bilo koje odnosno za sve komercijalne i nekomercijalne svrhe.Takođe administrator službenih stranica sportdepot.ba ima pravo da obriše neprimjeren sadržaj. Podrazumijeva se da u ovu grupu podataka ne spadaju Vaši lični podaci. Njih, u skladu sa našom zaštitom privatnosti, koristimo samo za internu upotrebu, ne objelodanjujemo niti prosljeđujemo trećim licima, već koristimo isključivo za potrebe obrade vaših porudžbenica I u druge svrhe se ne smiju koristiti.

ZAŠTITA LIČNIH PODATAKA
U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti ličnih podataka ( Sl.glasnik BiH, br. 49/2006, 76/2011, 89/2011) sportdepot.ba ima definisane i obezbijeđene mjere zaštite za privatne i povjerljive

informacije o korisnicima portala, iste čuva u diskreciji i ne zloupotrebljava ih već koristi isključivo za potrebe obrade vaših porudžbenica I u druge svrhe se ne smiju koristiti.

Sve informacije vezane uz transakcije kupac - prodavnica Sportdepot.ba , smatraju se poslovnom tajnom, i prema njima se treba ophoditi skladno zakonskim propisima Bosne i Hercegovine.

Kako poručiti?
Pažljivo pregledati artkle koje nudimo u više različitih kategorija i listu trenutnih promocija, najprodavanije artikle, najbolje cijene itd. Klikom na sliku ili naziv artikla, otvoriće se stranica sa detaljnim opisom. Ovde možete pročitati detaljan opis i vidjeti veću sliku artikla, a takođe možete poslati link artikla vašim prijateljima.

Svaka porudžbina se izvršava sa stranice detaljnog opisa izabranog artikla.

Ako ste već napravili izbor i želite da poručite neki artikal sa www.sportdepot.ba, otvorite stranicu sa detaljnim opisom željenog artikla, iz padajućih menija izaberite boju, veličinu i nakon toga kliknite na "kupi". Na taj način se izabrani artikal dodaje u korpu. Tako možete dodati neograničen broj artikala. Da bi ste izvršili samu porudžbinu potrebno je da kliknete na korpu, koja se nalazi u gornjem desnom uglu web stranice (ispod pretrage). Korpa se nalazi na svakoj stranici web sajta i sadrži sve artikle koje ste izabrali. Zatim ćete proći koroz četiri koraka da bi ste poslali vašu porudžbinu. Korak 1: Ovde ćete vidjeti listu svojih željenih artikala, njihove pojedinačne cijene i ukupne troškove porudžbine. Ovde možete izabrati količinu za svaki artikal i nakon klika na dugme "osvježi" ponovo će vam se izračunati ukupni troškovi porudžbine. Ukoliko želite da uklonite odredjeni artikal iz vaše porudžbine, kliknite na dugme "ukloni" pored artikla i on se više neće nalaziti u vašoj porudžbini. U slučaju da posjedujete elektronski vaučer, morate da otkucate kod u odgovarajući prostor da bi se umanjio iznos ukupnih troškova porudžbine. Ovde možete vidjeti približne troškove dostave nakon što prođete korake 3 i 4, i navedete adresu isporuke i način plaćanja. Da bi prešli na sledeći korak porudžbine kliknite na "Korak 2". Korak 2: Ovde ćete unijeti vaše lične podatke koji su potrebni za isporuku porudžbine. Ukoliko ste naš registrovani član, nećete morati da unosite vaše podatke pri svakoj porudžbini. U ovom koraku možete dodati novu adresu za isporuku vaše porudžbine. Nakon dodavanja nove adrese, morate izabrati adresu na koju će se izvršiti isporuka, pomoću plave tačke u donjem desnom uglu. Odavde se možete vratiti na korak 1 da izmenite svoju porudžbinu. Nakon što ste unijeli adresu za isporuku, kliknite na "Korak 3". Korak 3: U ovom koraku morate da izaberete način plaćanja. Ukoliko se odlučite za plaćanje pouzećem, plaćate cijenu traženih artikala i troškove isporuke koji su definisani od strane kurirske službe koja vrši isporuku. U tom slučaju, cijeli iznos morate platiti dostavljaču kurirske službe. Ukoliko se odlučite za virmansko plaćanje, plaćate ukupnu cijenu artikala I dostave direktno na naš račun koji je otvoren kod ProCredit banke I nemate dodatnu obavezu plaćanja
prilikom isporuke. traženih artikala, U slučaju da troškove isporuke snosi SysTeh doo, oni vam neće biti naplaćeni. Odavde se možete vratiti na "Korak 1" gdje možete urediti vašu porudžbinu, i izračunati približne troškove dostave. Kada ste završili sa vašim izborom, kliknite na "Korak 4". Korak 4: Ovde možete da provjerite vašu porudžbinu, i napraviti ispravke gdje je potrebno. Nakon što ste to uradili, kliknite na "POTVRDI PORUDŽBINU". Nakon što ste uspešno obavili porudžbinu, dobićete obavještenje za potvrdu porudžbine na vašu e-mail adresu, u kojem morate da ispratite poslati link. Na vašem nalogu, u svakom trenutku možete da pratite status vaše porudžbine.

Sve potvrđene porudžbine klijenata, ispunjavaju utvrdjene uslove ispod.

Rok za potvrdu porudžbina od strane SysTeh-a je 2 radna dana od prijema porudžbine putem sajta www.sportdepot.ba.

Standardna isporuka za kupce na teritoriji BiH je u roku od 5 radnih dana osim za proizvode koji su iz uvoza (trenutno nisu raspoloživi) –rok isporuke je maksimalno 10 radnih dana. Moguće je da za vrijeme velikih sezonskih rasprodaja ovi rokovi budu duži ali ne više od 10 radnih dana za raspoloživu robu i 15 radnih dana za robu iz uvoza.

Kupljenu robu isporučujemo putem kurirske službe Euroexpress, po sljedećem cjenovniku:
Težina paketa do 10 kg 10 KM
Težina paketa od 10-20 kg 13 KM
Težina paketa od 20-30 kg 20 KM
Težina paketa od 30-40 kg 25 KM
Težina paketa od 40-50 kg 32 KM
Težina paketa od 50-60 kg 39 KM
Težina paketa od 60-70 kg 45 KM
Težina paketa od 70-80 kg 52 KM
Težina paketa od 80-90 kg 59 KM
Težina paketa od 90- 100 kg 65 KM
Za težine do 300 kg dostava je 105 KM